A boltokban is kapható száraz lasagne tésztából könnyen készíthetünk kiadós vacsorát. Én kecsketúrót, cukkinit és pár szem paradicsomot használtam az elkészítéséhez. Azannyát!
Hozzávalók: 9 darab száraz lasagne tészta, 2 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 70 dkg cukkíni, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg kecsketúró, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 6-8 szem paradicsom, 1-1 ág kakukkfű és bazsalikom, só, darált bors.
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pároljuk pár percig, míg a hagyma, puha nem lesz. Tegyük hozzá a káposztareszelőn lereszelt cukkínit, sózzuk meg és kevéske darált borssal ízesítsük. Pároljuk addig, míg a cukkini a saját pároló leve el nem fő, utána vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a kecsketúrót.
Csorgassunk meg olívaolajjal egy közepes méretű, tégla alakú tűzálló tálat, majd tegyünk az aljára 3 darab lazagne tésztát. Kenjük meg a megpárolt cukkinivel, borítsuk be felszeletelt paradicsomkarikákkal, majd tépkedjünk rá bazsalikom és kakukkfűleveleket. Egy sor tészta, párolt cukkini és paradicsomkarika, fűszerlevelek következzék, majd ismét tészta és a tetejét borítsuk be a maradék túrós cukinivel. Szeleteljünk a tetejére paradicsomot, szórjuk meg fűszerlevelekkel, és parmezán sajttal. Tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük körülbelül 25-30 percen keresztül.
Ha elkészült, még melegen vágjuk nagy kockákra, tegyük egy lapos tányérra, és melléje ropogós rukola salátaleveleket tálaljunk.