Készítsünk pitét finom leveles tésztából, még melegen tálaljuk friss és ropogós salátalevelekkel.
Hozzávalók:
- 1 csomag friss leveles tészta
- 3 evőkanál bazsalikom pesztó
- 1 marék koktélparadicsom
- 3 csokor zöldhagyma
- 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
Hajtsuk szét a leveles tésztát, majd vágjuk négy egyenlő kockára. Tegyük egy sütőpapírral borított sütőlemezre, és tetejét kenjük meg a pesztóval.
Forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben az olívaolajat, majd tegyük bele az alaposan megmosott és kettévágott újhagymákat. Erős lángon süssük pár percig, hogy egy kicsit megfonnyadjon.
Osszuk szét a sült hagymákat a megkent tésztalapon, tegyük mellé a kétfelé vágott koktélparadicsomokat, majd az egészet szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
Tegyük forró sütőbe, és 180 fokon süssük 15-20 percen keresztül, míg aranysárga színű nem lesz.
Kapcsolódó link: