Kertemben burjánzik a vaskos levelű és illatos menta. Ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy alkossak belőle valamit. Salátába került, mégpedig kuszkuszba.

Hozzávalók:

  • 1 pohárnyi kuszkusz
  • 1 csokor friss mentalevél
  • fél citrom leve
  • 4-6 evőkanál olívaolaj
  • 3-4 szem paradicsom
  • darált bors

Mentás kuszkuszsaláta 

Tegyünk fel egy kis lábasba egy pohárnyi vizet (ugyanakkorával mérjük ki, mint a kuszkuszt), csorgassunk bele egy evőkanál olívaolajat és sózzuk meg. Forraljuk fel, és amikor rotyog, öntsük bele a kuszkuszt. Keverjük el, és azonnal vegyük le a tűzről, majd fedjük be fedővel.

Öt perc múlva egy villával lazítsuk fel és hagyjuk kihűlni. A kihűlt kuszkuszhoz keverjük a durvára összecsapkodott mentát, a nagyobb kockákra felvágott paradicsomot.

Mentás kuszkuszsaláta

Sózzuk, daráljunk rá borsot, csorgassuk rá a maradék olívaolajat és ízesítsük citromlével. Óvatosan keverjük össze, és tálaljuk salátás tálkákba.

Önállóan is fogyaszthatjuk, de remek körítés grillpecsenyékhez, szószos ragukhoz, sült sajtokhoz és halakhoz.