Kertemben burjánzik a vaskos levelű és illatos menta. Ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy alkossak belőle valamit. Salátába került, mégpedig kuszkuszba.
Hozzávalók:
- 1 pohárnyi kuszkusz
- 1 csokor friss mentalevél
- fél citrom leve
- 4-6 evőkanál olívaolaj
- só
- 3-4 szem paradicsom
- darált bors
Tegyünk fel egy kis lábasba egy pohárnyi vizet (ugyanakkorával mérjük ki, mint a kuszkuszt), csorgassunk bele egy evőkanál olívaolajat és sózzuk meg. Forraljuk fel, és amikor rotyog, öntsük bele a kuszkuszt. Keverjük el, és azonnal vegyük le a tűzről, majd fedjük be fedővel.
Öt perc múlva egy villával lazítsuk fel és hagyjuk kihűlni. A kihűlt kuszkuszhoz keverjük a durvára összecsapkodott mentát, a nagyobb kockákra felvágott paradicsomot.
Sózzuk, daráljunk rá borsot, csorgassuk rá a maradék olívaolajat és ízesítsük citromlével. Óvatosan keverjük össze, és tálaljuk salátás tálkákba.
Önállóan is fogyaszthatjuk, de remek körítés grillpecsenyékhez, szószos ragukhoz, sült sajtokhoz és halakhoz.