Egészséges saláta pikáns indiai fűszerezéssel. Grillezett, sült húsok mellé köretnek ajánljuk, de vegán fogásnak is kitűnő indiai fűszeres lapos kenyérrel.

Hozzávalók: 2 kg cékla, 4-5 szem savanykás alma, 2 teáskanál magos mustár, 250 g görög joghurt, 2 evőkanál Patak's indiai fűszerkrém (Patak's Brinjal Pickle), só, 3 evőkanál almaecet


Főzzük puhára sós vízben a céklát, majd ha kihűlt, a héját húzzuk le. Vágjuk egy centis darabokra és tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a meghámozott és szintén egy centis darabokra vágott almát.

Tegyük bele a fűszerkrémet, sózzuk, ízesítsük mustárral és ecettel. Kanalazzuk bele a joghurtot és keverjük jól össze. Tegyük hűtőbe és hagyjuk összeérni legalább egy órán keresztül.

Adjunk mellé naant, azaz indiai fűszeres lapos kenyeret.