Talán a világ legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Egy kis bolondításnak reszeltem bele egy darabka méregerős tormát.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 db nagyobb méretű burgonya
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál ecetes torma
  • darált bors, só
  • őrölt szerecsendió

Tormaleves

Forrósítsuk fel a vajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát. Pároljuk pár percig, és utána adjuk hozzá a kis kockákra összevágott hámozott burgonyát. Öntsünk fel annyi vízzel, hogy kétszeresen ellepje. Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, és kevéske őrölt szerecsendióval. Főzzük körülbelül negyed órán keresztül, majd merülő mixerrel pürésítsük. Tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt, tegyük hozzá az ecetes tormát, majd forraljuk még egyszer össze.

Tálaljuk leveses csészékbe, tetejét összevágott metélőhagymával megszórhatjuk. Finomabb a leves, ha a füstölt sonka főzőlevét használjuk az elkészítéséhez.