Hideg időben jólesik elkortyolgatni egy nagy adag, szívet és lelket is felmelegítő levest. Próbáljátok meg ezt az egyszerű és olcsón elkészíthető finomságot elkészíteni.
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb méretű burgonya
- 1 db közepes méretű főtt cékla
- 1 db bio zöldségleves kocka
- 1 csipetnyi őrölt szerecsendió
- só, kevéske őrölt bors
- 1 teáskanálnyi citrom leve
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
Vágjuk finomra a vöröshagymát, majd tegyük egy fazékba, öntsük rá az olívaolajat és pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott, meghámozott burgonyát, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy duplán ellepje. Tegyük bele a leveskockát, ízesítsük sóval, kevéske őrölt borssal és őrölt szerecsendióval.
Főzzük legalább 15 percig. Ha a burgonya megpuhult, merülő mixerrel pürésítsük, majd ízesítsük citrom levével. A végén adjuk hozzá a lereszelt főtt céklát.
Tálaljuk kis tálkákba vagy üvegpoharakba, tetejére frissen reszelt tormát is szórhatunk.