Ha jön a forróság, akkor ezzel a finom meggylevessel hűsíthetjük magunkat.
Hozzávalók:
- 60 dkg kimagozott meggy
- 2 db fahéjrúd
- 1 db vaníliarúd
- fél citrom leve
- 15 dkg cukor
- 1 csipetnyi só
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl sovány tejszín
- 5-6 szem szegfűszeg
Tegyük a kimagozott meggyet egy fazékba, öntsünk rá kétszeres mennyiségű vizet, majd fűszerezzük egész fahéjrúddal, szegfűszeggel, és a hosszában kettévágott vaníliarúddal. Ízesítsük sóval, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és citromlével.
Főzzük körülbelül tíz percig, majd habarjuk be a hideg vízzel simára kevert liszttel. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk jól össze, majd hűtsük le jól, és jéghidegen tálaljuk. Ebben az üvegben magaddal viheted ebédre a strandra vagy a munkahelyedre.
A szedres őszibarackleves készítését videón is megnézheted.