Próbáld ki a céklát levesként. Igazi őszi-téli recept!

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 szál zellerszár
  • 3-4 db savanykás alma
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 1 liter zöldségleves alap (lehet kockából)
  • 1 db citrom
  • 70 dkg főtt cékla
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
  • olívaolaj

Almás céklaleves

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott hagymát és a csokorba kötött kakukkfüvet. Pároljuk pár percig, utána tegyük hozzá a felvágott zellerszárat és három meghámozott és kimagozott almát. Pár perc párolás után öntsük fel az alaplével, majd főzzük húsz percig.

Almás céklaleves

Öntsük hozzá a tejszínt, tegyük bele a kis kockákra felvágott céklát és pár csepp citromlevet. Forraljuk fel, majd kézi mixerrel pürésítsük jól össze. Azonnal hűtsük le jól, mert melegen elmegy a cékla szép színe.

Almás céklaleves

Tálalás előtt forrósítsuk fel, majd tálaljuk tányérokba vagy csészékbe, és a tetejére frissen reszeljünk az almából.