A gyümölcsös szalszák forróbb vidékekről származnak, jellemzőjük, hogy a szaftos édes gyümölcsök íze harmonizál bennük az aromás fűszerekkel. A szalszák kiemelik a pecsenyék ízét, izgalmas kísérők és egyben színpompás fogások. Próbáljuk ki a cseresznyés változatot.

Hozzávalók: 1 kg fekete cseresznye, fél csokor friss korianderlevél, 1 db friss chili paprika, diónyi friss gyömbér, fél fej lila hagyma, 3 evőkanál vörösborecet, só

 

Magozzuk ki a cseresznyét, majd tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá az összevágott korianderlevelet, a kimagozott és felmetélt chilit. Hámozzuk meg a gyömbért, azt is vágjuk vékony csíkokra, vagy reszeljük le és tegyük a cseresznyére. Tegyük bele az apró kockára vágott lila hagymát, ízesítsük sóval, az ecettel és keverjük össze. Különleges körete lehet sült, grillezett báránynak, lazacnak, kacsának, sertéssültnek.

 

cseriszalsza1 700