Ízletes fogás zöldborsóval, cukkinivel, tálaljuk frissen lereszelt céklával, sárgarépával vagy ropogós salátalevelekkel.

 Zöldborsós fritatta

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 db tojás
  • 1 maréknyi zöldborsó
  • 1 csomag golyómozzarella
  • só, darált bors
  • 1 db paradicsom

Szeleteljük fel vékony karikákra a cukkinit. Hevítsük fel az olívaolajat egy közepes körülbelül 20 centi átmérőjű serpenyőben, majd tegyük bele a felkarikázott cukkkinit, és közepes lángon süssük pár percig. Közben kevergessük, hogy egyenletesen megpiruljon minden karika. Ha már puha, üssük fel a tojásokat egy tálba, ízesítsük sóval és kevéske darált borssal.

Öntsük a megpirított cukkini tetejére, szórjuk rá a zöldborsót és a golyó mozzarella sajtokat. Vegyük vissza a lángot, hogy épp csak süljön a tojás alja, néha fakanállal mozgassuk meg a tojásos keveréket.

Ha már kellően kezd szilárdulni, helyezzük a tetejére a felkarikázott paradicsomot, majd serpenyővel együtt tegyük meleg 150 fokos sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.

Ha elkészült szeleteljük fel nagy cikkekre, tálaljuk nagy tányérra, melléje frissen lereszelt céklát, sárgarépát vagy ropogós salátaleveleket tálaljunk.

Nagyon finom, ha a cukkinivel együtt pár levél összevágott bazsalikomlevelet is hozzápirítunk.