Mozarellával töltött csirkemelleket készítettem sült cukkinivel és paradicsommal. Nézzétek csak, hogyan is készül!
Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell
- 4 db csirkemell filé
- 3 db paradicsom
- 2 csomag mozzarella sajt
- 4 ág rozmaring
- 4 levél bazsalikom
- 4 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Köret hozzávalói:
- 2 db cukkini
- 4 db paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokor oregánó
- só, bors
A főétel mellé készítsétek el ezt a finom süteményt!
Ribizlis focaccia
Tésztához:
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 250 gr liszt
- 4 evőkanál étolaj
- 1 csipetnyi só
Töltelékhez:
- 300 gr ribizli
- 150 gr cukor
- 4 db tojásfehérje
Az élesztőt morzsoljuk bele egy kis tálkába, öntsünk rá pár kanál langyos vizet és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze és várjuk meg még a kovász kelni kezd.
Egy keverő edénybe szitáljuk a lisztet, kanalazzuk bele az olajat és ízesítsük egy csipetnyi sóval. Öntsük bele a kovászt, és dagasztógéppel kezdjük el keverni. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségűvé tudjuk dagasztani. Tegyük langyos helyre és várjuk meg még kétszeresére dagad.
Még a tészta kel, készítsük el a tölteléket. 130 gr cukrot tegyünk egy kis lábasba, öntsünk rá fél liter vizet és addig főzzük még mézsűrűségűre nem sűrűsödik. Ha elkészült vegyük le a tűzről, vigyázzunk, ha nagyon kihűl megszilárdulhat.
Egy keverő tálba tegyük a tojások fehérjét, adjuk hozzá a maradék cukrot, majd elektromos habverővel verjük kemény habbá. Ha már nagyon kemény csorgassuk bele a cukorszirupot és még további 2-3 percig verjük.
A megkelt tésztát borítsuk egy lisztezett deszkára, nyújtsuk ki egy centi vastagságúra. Kivajazott és liszttel megszórt 40x40 centiméter átmérőjű tepsibe borítsuk, jól igazgassuk el a széleit. Szórjuk rá a megmosott ribizli szemeket, majd az egészet vonjuk be a cukros tojásfehérjével.
Előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük 35-40 percig.
Ha kissé kihűlt, szeleteljük fel.
Az egész tepsi sütemény kalóriaértéke: 1166 Kcal