Kiváló összhatás. Köretnek rizst, párolt zöldséget vagy burgonyapürét javaslok.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál friss reszelt torma
- 1 db csirkemellfilé
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél evőkanál étkezési keményítő
- 2 szál újhagyma
- 2 db savanykás alma
- fél citrom leve
- só, darált bors
- őrölt szerecsendió
- 2 dl tejszín
Vágjuk fel a csirkemellet újnyi csíkokra, majd tegyük egy kis tálba, szórjuk rá az étkezési keményítőt és keverjük jól össze.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a csirkehúst, és erős lángon süssük addig, míg a hús pirulni nem kezd. Fűszerezzük kevéske darált borssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval és sóval.
Tegyük hozzá a kimagozott és kisebb kockákra felvágott almát (nem szükséges meghámozni), és a felkarikázott újhagymát.
Egy-két percig forrósítsuk össze, majd utána öntsük rá a tejszínt, a citromlevet és tegyük bele a tormát. Forraljuk jól össze és azonnal tálaljuk párolt rizzsel, zöldségekkel vagy krumplipürével.