Aki nem szeretne bajlódni a gigantikus méretű pulykasülttel, készítse el ezt az egyszerű gyümölcsös pulykatekercset.
Hozzávalók:
- 70 dkg pulykamellfilé
- 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
- 1 teáskanál curry fűszerkeverék
- darált bors, só
- 2 ág kakukkfű
- fél maréknyi aszalt meggy
Cseresznyeszószhoz:
- 40 dkg feketecseresznye
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 ág friss rozmaring
- só, darált bors
- fél kávéskanál gyömbér
- fél teáskanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
Vágjuk be a pulykamellfilé oldalát éles késsel úgy, hogy szét tudjuk teríteni, mint egy nagy lapot. Klopfolóval kissé ütögessük meg, majd csorgassuk olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, szórjuk meg kissé sóval és a curry fűszerkeverékkel. Szórjuk rá az aszalt meggyet is, majd a mellfilét göngyöljük fel. Zsineggel kötözzük össze, és pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a pulykahúst.
Amíg a hús pihen készítsük el a cseresznyeszószt. Egy kis lábasban forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a kis kockákra felvágott vöröshagymát, majd pirítsuk párpercig. Tegyük bele a kimagozott feketecseresznyét, csorgassuk rá a balzsamecetet, ízesítsük kevéske sóval, gyömbérrel, darált borssal és a rozmaringlevéllel. Rotyogtassuk tíz percig, ha szükséges kevéske vízzel pótoljuk a levét, majd hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be a szószt.
Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt, majd tegyük bele a befűszerezett pulykatekercset. Erős lángon mindkét oldalát süssük két-két percig, majd serpenyővel együtt tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon 20 perc alatt süssük készre.
Ha elkészült szeleteljük fel újnyi vastagságúra, tálaljuk nagy tányérra, csorgassunk rá a fűszeres cseresznyeszószból, körítésnek sült tököt, párolt zöldségeket és rizst tálaljunk.