Volt itthon vajhal, a spájzban egy doboznyi kókusztej, és a télikertben kaffír citrom levele. Összeütöttem belőlük egy hófehér, citromaromájú vajhal-curryt.

Hozzávalók:

  • 40 dkg vajhalfilé
  • 4 db kaffír lime levél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 doboz kókusztej
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 db narancsszínű kaliforniai paprika
  • só, darált bors
  • fél zöldcitrom leve
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Kókusztejben párolt vajhal

Aprítsuk a hagymát finomra, majd tegyük egy nagy lábasba. Csorgassuk rá az olívaolajat, és tegyük hozzá a vékonyra felmetélt gyömbért. Pároljuk pár percig, majd öntsük fel a kókusztejjel. Daráljunk rá borsot, tegyük hozzá a citromlevelet. Sózzuk, majd pár perc forralás után adjuk hozzá a falatnyi darabokra felvágott vajhalat. Fedjük le fedővel, és kis lángon pároljuk öt percig. Mielőtt levennénk a tűzről, csorgassuk bele a zöldcitrom levét. Egyet forraljunk még rajta, majd tálaljuk párolt, hosszúszemű rizzsel.

Kókusztejben párolt vajhal