Hozzávalók négy személyre: 1 kg báránycomb, 1 teáskanál szárított levendulavirág, 1 csokor friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál méz, só, darált feketebors

A báránycombról vágjuk le a faggyús részeket, majd vágjuk két centis kockákra.

Tegyük egy tálba, reszeljük rá a fokhagymát, adjuk hozzá a mézet, a levendulavirágot, az összevágott rozmaring levelet.

Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal és ízesítsük kevéske sóval. Keverjük jól össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Mézes-levendulás báránynyárs

Fűzzük fel bambusz pálcára, tehetünk közé lilahagymát és cikkíni szeleteket is, majd felforrósított serpenyőben, vagy kerti grillsütőben süssük mindkét oldalát pirosra.

Körítsük csőben sütött burgonyával, grillezett zöldségekkel, vagy kuszkusszal.