A klasszikus húsos ételt zöldségekkel megfiatalítva készítjük el. Nagyobb adagban érdemes megcsinálni, olyan finom.
Hozzávalók: 2 kacsamell vagy kacsacomb (de lehet csontos aprólékból is készíteni, vidéken mindig abból csinálják, színhúsból sosem), 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 pritamin- (vagy piros kaliforniai) paprika, 2 szál sárgarépa, 20 dkg rizs, só, bors, 1 csokor friss kakukkfű, olívaolaj, 25 dkg zöld (francia) zöldbab
A felkockázott hagymát a felaprított fokhagymával pároljuk meg kevéske olívaolajon, adjuk hozzá a friss kakukkfüvet, majd a felkockázott paprikát. Öntsük hozzá a megtisztított, kisebb kockára vagy darabokra vágott húst, és így pirítsuk néhány pedig, amíg a hús ki nem fehéredik. Sózzuk meg, őröljünk rá borsot, és kevéske vizet aláöntve, az edényt lefedve pároljuk puhára a húst.
Amikor már puha, akkor adjuk hozzá a felkockázott sárgarépát, a zöldbabot, és pároljuk még tíz percig, utána adjuk hozzá a rizst, öntsük fel a másfélszeres rizs mennyiségű vízzel, majd forraljuk fel, és azonnal tegyük be a forró sütőbe, ahol még 10-15 percig lefedve hagyjuk a rizst megpuhulni. Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel.