Körítésnek spenótos burgonyát, sült zöldségpürét vagy rozmaringos sült sütőtököt készítsünk hozzá.
Hozzávalók:
- 8 szelet csontnélküli sertéskaraj
- 30 dkg nagy szemű vöröshagyma
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál mustár
- 15 dkg trappista sajt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2-3 ág friss kakukkfű
- 1 teáskanál sertéssült fűszerkeverék
- só, darált bors
Kissé klopfoljuk ki a sertéskarajokat, vigyázzunk, ne legyenek túl vékonyak. Csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből, szórjuk meg a fűszerkeverékkel és enyhén sózzuk meg. tegyük egymásra a befűszerezett húst, majd fedjük le fóliával, és sütésig tartsuk a hűtőszekrényben.
Vágjuk félbe a meghámozott hagymákat, majd szeleteljük fel. Forrósítsunk fel kétkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a hagymaszeleteket, közepes lángon állandóan kevergetve pirítsuk néhány percig. Ha elkészült vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Keverjük a kihűlt hagymához a tejfölt, mustárt, reszelt sajtot, fűszerezzük kakukkfűlevelekkel, darált borssal és ízesítsük sóval, majd keverjük jól össze.
Hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, tegyünk bele a befűszerezett húsból, erős lángon mindkét oldalát süssük két-két percig, (nem baj ha nem sül át teljesen).
Helyezzük az elősütött hússzeleteket egy tűzálló sütőedénybe, vagy tepsire, majd kanalazzunk rá a mustáros hagymából. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180-190 fokon körülbelül tíz perc alatt pirítsuk rá.