A grillszezon főszereplői az illatos pecsenyék. Az egyik legnépszerűbb húsféle a csirkemell, csirkecomb, melyet semleges íze miatt jól lehet fűszerezni. A fűszeres pácokkal előkészített hús gyorsan megsüthető. Most egy rozmaringos-fokhagymás és egy curry-s joghurtos változattal ismerkedhettek meg.
Mediterrán fűszerekkel masszírozott csirkecomb
Hozzávalók: 1 kg csirkecomb, olívaolaj, pár szál friss rozmaring, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, fél marék olajbogyó
A csirkecombokat vágjuk kétfelé, tegyük egy jól zárható zacskóba. Adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát, az összevágott rozmaringot, daráljunk rá borsot, csorgassuk rá az olívaolajat és tegyük bele az olajbogyót. Zárjuk le a zacskót, majd jó alaposan masszírozzuk meg. Hagyjuk állni egy éjszakát, utána tepsibe téve 150 fokon 45-50 perc alatt süssük meg a sütőben vagy kerti grillen. A joghurttól lnagyon omlós lesz
Curry-s joghurtos csirkemell
Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 pohár natúr joghurt, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, darált bors (ananász a nyársakhoz), bambuszpálcika
A csirkemelleket tegyük egy nagy tálba, ha nyársakat szeretnénk belőle készíteni, akkor előtte a húst vágjuk falatnyi darabokra. Kanalazzuk rá a joghurtot, tegyük hozzá a fűszerkeveréket és alaposan keverjük össze. Legjobb, ha egy napot pácoljuk. A melleket forrósított vajban, olívaolajon, vagy parázson süssük pirosra. Ha felkockáztuk a húst, akkor húzzuk fel beáztatott bambuszpálcikákra és úgy tegyük a grillrácsra. A húskockák közé ananászkockákat is fűzhetünk, akkor még izgalmasabb lesz a fogás.
Ehhez a fogáshoz ajánljuk a Lekvárosház india szilvachutney-ját is, és további zöldséglekvárjainkat is.