Sikerült különösen nagy méretű burgonyát vásárolnom. Persze, hogy megtöltöttem. Megmutatom, hogyan!
Az óriásburgonyákat mossunk meg alaposan szivaccsal, majd sózzuk és alufóliába tekerjük be. Közepes hőmérsékletű sütőben süssük 1 órán keresztül.
Ha kihűlt, vegyük ki a fóliából, vágjuk ketté, majd kanállal vájjuk ki a burgonyák közepét.
A töltelékhez lábasban forrósítsunk fel két evőkanál Rama-t,
adjunk hozzá három evőkanál lisztet, és állandó kevergetés mellett annyi forró tejjel engedjük fel, hogy a főzeléktől sűrűbb besamel mártást kapjunk.Még melegen keverjünk bele kis kockákra vágott kolbászt, főtt brokkolirózsát, két tojássárgáját, reszelt sajtot. Ízesítsük sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval. Keverjük jól össze.
Tepsit vagy üveg sütőedényt kenjünk ki Rama-val, tegyük az aljára a burgonyát, melléje szórhatjuk a közepéből kivájt részeket is. Töltelékkel púposan töltsük, tetejére bőven reszeljünk sajtot, majd forró sütőben süssük 30-40 percig. Friss, ropogós salátával tálaljuk.
Vegetáriánusok kihagyhatják belőle a kolbászt, úgy is nagyon ízletes!