Megmutatom, hogyan készíthetsz tonhalkonzervből finom vacsorát!
Hozzávalók:
- 1 doboz tonhalkonzerv
- fél darab citrom
- 1 teáskanál magos mustár
- negyed fej jégsaláta
- 2 evőkanál majonéz
- só, darált bors
- metélőhagyma
- 4 darab bagel
Szűrjük le a tonhalkonzerv levét alaposan, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a mustárt, meghámozott és felkockázott citromot, majonézt. Ízesítsük sóval, kevéske darált borssal, majd keverjük össze jól.
Vágjuk kétfelé a péksüteményt, majd grillsütőben a vágásfelületét pirítsuk meg. Tegyünk az alsó felére összevágott jégsalátát, tetejére halmozzunk a tonhalsalátából, majd szórjuk meg összevágott metélőhagymával. Helyezzük rá a tetejét és máris fogyaszthatjuk.
Keverhetünk a tonhalsalátába összecikkezett főtt kemény tojást, összevágott zellerszárat, almát vagy metélt spenótlevelet is.