Könnyű és finom tízórai vagy ebéd csomagolható a hajtogatható tortillakenyérbe. Nem kell mást tenned, csak a csomagolással befalatozni.
Hozzávalók:
- 4 db tortillalepény
- 2 db csirkemell
- 2 teáskanál mexikói fűszerkeverék
- 1 db cukkini
- 1 szál sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- 2 szál angolzeller
- só, darált bors
- 3 evőkanál majonéz
- 3 evőkanál olívaolaj
Csorgassuk meg a kicsontozott csirkemelleket olívaolajjal, majd daráljunk rá borsot, és szórjuk meg a mexikói fűszerkeverékkel. Tegyük pár órára a hűtőbe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a csirkehúst.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a befűszerezett húst. Mindkét oldalát süssük két-két percig, utána tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük még további 10 percig.
Egy másik nagy serpenyőben forrósítsunk fel ismét egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a vékony szeletekre felvágott zöldségeket. Szórjuk meg a fűszerkeverékkel, daráljunk rá borsot, és erős lángon állandóan kevergetve süssük 4-5 percig.
Kenjünk meg majonézzel vékonyan egy tortillalepényt, majd közepére tegyünk a megsütött zöldségekből. Tetejére halmozzunk a megsütött és csíkokra felvágott csirkéből. Göngyöljük fel, majd éles késsel vágjuk ferdén kétfelé. Tálaljuk nagy tányérra, melléje ujjnyi csíkokra feldarabolt zöldséget és céklalekvárt is tálalhatunk.