Réteslapból nem csak édességeket lehet készíteni. Remek vendégváró finomság, tapadjatok a monitorra!
Ha vendégeket várok, gyakran ezzel az étellel csábítom el őket. Pár féle sajt, réteslap, tojás, tejszín a hozzávalók. Hogy igazán remek fogás szülessen belőle, melléje friss és ropogós salátaleveleket kínálok balzsamecettel és extra szűz olívaolajjal megcsorgatva.
Réteskosárban sült sajtfelfújt
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap
- 2 evőkanál Bertolli extra szűz olívaolaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 15 dkg reszelt Karaván sajt
- 15 dkg reszelt Anikó sajt
- 2 db tojás
- 2 dl pohár tejszín
- 2-3 evőkanál liszt
- őrölt szerecsendió
- petrezselyemzöld
A sajtokat összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerekkel, lisztel és a tejszínnel. A réteslapokat kb. 10x10-es kockára vágjuk és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük, majd megtöltjük a sajtos keverékkel háromnegyed részig.
150-160 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd színes salátalevelekkel tálaljuk.
Ügyeljünk, hogy pontosan a tálalás előtt süljön meg, mert rövid állás után már összeesik nem lesz szép.