Holnap van a nemzetközi palacsinta nap. Ebből az alkalomból egy különleges palacsinta receptjét mutatjuk be, amit pikáns csokis céklalekvárral tálalunk.
Hozzávalók: 1 kg főtt reszelt cékla, 1 db narancs héja és leve, 30 dkg cukor, 2 teáskanál pektin, 1 tábla étcsokoládé, 1 citrom leve
A reszelt főtt céklát a cukorral, az összetört csokoládéval és a narancs-, citromlével, egy kis cukorral összekevert pektinnel összefőzzük, a narancs héját csak a legvégén adjuk hozzá.
Amerikai palacsinta
A szokásosnál jóval sűrűbbre keverjük ki a palacsintatésztát és sütőport is adunk hozzá. Felmelegítjük a serpenyőt, egy kis olajat teszünk bele, majd evőkanállal halmokat rakunk a tésztából a forró serpenyőbe, és lassan sütjük meg a palacsintákat.
Több idő kell mindkét oldalnak, mert vastagabbak lesznek a palacsinták a hagyományosnál.
Másfajta lekvárokkal is érdemes kipróbálni. A Lekvárosház dzsemjei február 28-ig 10 százalék kezdvezménnyel kaphatók!
Nézd meg a FEM3 videóját is!