Ízletes vendégváró teasütemény, jól illik egy friss kávéhoz vagy az ötórai teához.
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 5 dkg földimogyoró
- 5 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só
Elkészítése:
Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyorót, a porcukrot, a lisztet és a sót.
Miután alaposan összegyúrtuk, fedjük le fóliával, s fél órára tegyük a hűtőszekrénybe. Fedjünk be sütőpapírral egy sütőlemezt, majd a tésztából formázzunk diónyi gombócokat.
Tegyük egymás mellé a sütőlapra, majd kézzel lapítsuk le. Süssük előmelegített sütőben 150 fokon körülbelül 15-20 percig, míg aranysárga nem lesz.
Ha elkészült, még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Ha kihűlt, tegyük nagy befőttesüvegekbe, és jól zárjuk le a tetejét.