Az otthon készített fagylalt minden szakács büszkesége. Próbáld ki körtéből!

Hozzávalók:

  • 6 db érett körte
  • 200 gr cukor
  • 1 db citrom leve
  • 300 ml víz
  • 100 ml körtepálinka
Körtefagyi
Tisztítsuk meg a körtéket, vágjuk ki a magházát, és aprítsuk fel kis darabokra. Egy kis lábasba öntsük bele a vizet és a cukrot. Forraljuk fel, majd hűtsük ki.
Egy edénybe keverjük össze a körtét, a cukor szirupot, a citrom levet és a pálinkát. Vigyázzunk ne használjunk sok alkoholt, mert akkor nem fog megfagyni a fagylaltunk. Öntsük az egészet egy lapos fém tálkába vagy egy tepsibe.
Tegyük mélyhűtőbe legalább egy napra. Óvatosan törjük össze nagyobb darabokra, és az egészet tegyük egy elektromos gyorsvágó gépbe. Addig aprítsuk meg sima fagylaltkrémet nem kapunk. Azonnal visszatesszük a mélyhűtőbe.
Tálaláskor egy-egy gombócot teszünk egy kehelybe, friss körtével és körtepálinkával kínáljuk.