Tegyük kis lábasba a vékony szeletekre vágott birsalmát, 1 deci almalevet, a fahéj rudat, a csillagánizst, 60 g mézet és a citrom vékonyan levágott héját. Lefedve, kis lángon pároljuk legalább 10-12 percig. Akkor jó a kompótunk, amikor a birsalma már jó puha és a főzőleve kissé besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.
A babapiskótákat mártogassuk be szűrt almalébe, majd sorban rajuk le egy üvegtál aljára. Tetejére osszuk szét a kompót felét, majd a mascarpónés sajtkeverék felét, kissé simítsuk el, majd ismételjük meg a rétegezést. A tetejét a durvára vágott és megpirított mogyoróval szórjuk meg. Pár órára tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. A birsalmát helyettesíthetjük zöldalmával vagy körtével is.