Lepd meg vendégeid ezzel a gyorsan elkészíthető édes körtés ínyencséggel!
Hozzávalók:
- 2 tojássárgája
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 200 g mascarpone sajt
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 csésze erős feketekávé
- 5 cl mandulalikőr
- 15 dkg babapiskóta
- 20 dkg cukor
- 3 körte
- féldiónyi gyömbér
- fél citrom
A tojások sárgáját a por- és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sajtot, majd a kemény habbá vert tejszínt, s a durvára reszelt csokoládét.
A piskótákat beáztatjuk a likőrrel elkevert feketekávéba. Egy üvegedény alját kikenjük a sajtos krémmel, ráteszünk egy sor piskótát, majd ismét a krémet, s folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Legalább fél napra hűtőbe tesszük.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivájjuk, majd az aranybarnára pirított kristálycukorba tesszük, s kis lángon pároljuk, amíg levet enged.
Szeletelt gyömbért, citromkarikát teszünk mellé, s addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi, s a cukor be nem vonja a gyümölcsöket.