Lepd meg vendégeid ezzel a gyorsan elkészíthető édes körtés ínyencséggel!

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 200 g mascarpone sajt
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 csésze erős feketekávé
  • 5 cl mandulalikőr
  • 15 dkg babapiskóta
  • 20 dkg cukor
  • 3 körte
  • féldiónyi gyömbér
  • fél citrom

Karamellkörték sztracsatellatiramisuval

A tojások sárgáját a por- és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sajtot, majd a kemény habbá vert tejszínt, s a durvára reszelt csokoládét.

A piskótákat beáztatjuk a likőrrel elkevert feketekávéba. Egy üvegedény alját kikenjük a sajtos krémmel, ráteszünk egy sor piskótát, majd ismét a krémet, s folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Legalább fél napra hűtőbe tesszük.

A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kivájjuk, majd az aranybarnára pirított kristálycukorba tesszük, s kis lángon pároljuk, amíg levet enged.

Szeletelt gyömbért, citromkarikát teszünk mellé, s addig pároljuk, amíg a levét el nem fövi, s a cukor be nem vonja a gyümölcsöket.