Szeretnél egy kicsit diétásabban étkezni? Imádod a kávét, de keserűen nem szereted? Cukor helyett szórj egy csipet fahéjat a kávédba, és csészénként 70 kalóriával kevesebbet számolhatsz az átlagosnál.Egy cukorbetegeket vizsgáló kutatásban kiderült, hogy napi fél teáskanál fahéj elfogyasztásával a betegek jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy csökkenjen a vércukorszintjük és a koleszterint-szintjük is. Akinek nem kell naponta foglalkoznia a vércukorszintjének karbantartásával, az is jól teszi, ha megbarátkozik a fahéjjal, mert a keleti fűszer igen jó hatással van a szervezetünkre.
ital forron

A fahéj lassítja a gyomor kiürülését az étkezések után, segít abban, hogy ne legyünk hirtelen éhesek, mert nem csökken le olyan gyorsan a vércukorszintünk. Így nem fogjuk felfalni az első szembejövő cukrászda készletét.

A fahéj ezen kívül segíti más táplálékokból is a hasznos antioxidánsok felszívódását, így erősítve a szervezetünk védekezőképességét. Szuperfűszernek is nevezhetjük, mert jó hatással van az emésztésre, lazítja, melegíti az izmokat, fájdalom- és gyulladáscsökkentő, segíti a keringést, és a gondolkodásra is jó hatással van.

Fahéj a Lekvárosházban is kapható.

Még több érdekes infó a fahéjról.