Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban, majd szórjuk bele a lisztet. Keverjük jól össze és kis adagokban, állandóan kevergetve öntsük hozzá a forró tejet, majd főzzük kemény krémmé. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni. Tegyük a masszához a tojások sárgáját, darált mákot, cukrot, és az összevágott aszalt szilvát. Ízesítsük sóval és csipetnyi őrölt fahéjjal. Jól dolgozzuk össze, majd lazítsuk fel a kemény habbá felvert tojás fehérjével. A tojásfehérjét célszerű két adagban hozzákeverni, először bátrabban keverjük össze, hogy meghíguljon a tészta, majd a második adagok óvatosabban, hogy könnyű és laza legyen az állaga.
Kenjünk ki vajjal tűzálló pudingformákat, majd töltsük meg háromnegyedig a mákos krémmel. Tegyük egy tepsibe, majd előmelegített sütőben 130 fokon süssük 25-30 percig. Ha elkészült még forrón tálaljuk, melléje egy-egy gombóc vanília fagylaltot kanalazzunk.