Itt a nyakunkon a málnaszezon, érdemes kipróbálni ezt a sikergyanús, egészséges és finom süteményt.

Hozzávalók: 20 dkg búzaliszt, 20 dkg zabpehely, 25 dkg vaj, 15 dkg barnacukor, 1 citrom lereszelt héja, 30 dkg málna, 1 teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 10 dkg dió.

Zabpelyhes málnás sütemény


Tegyük a lisztet, barnacukrot, zabpelyhet, sót, durvára darált diót, szódabikarbónát és a citrom lereszelt héját egy nagy tálba, kezünkkel keverjük össze. Késsel szeleteljük rá vékonyra a jéghideg vajat, majd gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze. A tésztának morzsálódósnak, forgácsszerűnek kell lenni.

Kenjünk ki vajjal és szórjunk meg liszttel egy közepes méretű tepsit, majd szórjuk bele a tészta egyharmadát, majd kissé egyengessük el. Tetejére osszuk el a málnát, majd fedjük be a maradék tésztamorzsával.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük körülbelül 30-35 percen keresztül.

Ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockákra.

Dió helyett használhatunk szeletelt mandulát, zabpehely helyett rozs, vagy akár búzapelyhet is.