Keverj egyszerűen és gyorsan zamatos szamócaszörpöt!

Szamócaszörp

Hozzávalók:

  • 1 kg érett szamóca
  • 5 dl víz
  • 60 dkg cukor
  • fél citrom leve

Elkészítése:

Aprítsuk fel a megmosott és megtisztított szamócaszemeket, tegyük egy fazékba, és forraljuk fel vízzel.

Főzzük három percig, és miután levesszük a tűzről, hagyjuk 10 percet állni.

Kézi mixer segítségével pürésítsük, majd passzírozzuk át ritka szövésű vászonkendőn.

Ízesítsük a levet citromlével, szórjuk hozzá a cukrot, és állandóan kevergetve forraljuk fel.

Szedjük le a habot a tetejéről, majd még forrón töltsük fertőtlenített kis üvegekbe, zárjuk le jól, és állítsuk fejre legalább öt percre.

Szamóca