Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.
A sűrű melegítő levesek nagyon kedveltek az őszi-téli időszakban. Ez az olasz eredetű zöldséges leves a csipkebogyótól lesz nagyon különleges, de van benne bab, sütőtök és illatos fűszernövények is.
A következő salátát nagyon egyszerű összedobni, és akár dunsztos üvegben is bevihetjük a munkahelyünkre, ebédre. Ha otthon vendégeknek tálaljuk, akkor is jól mutat az üvegben. Néhány szelet pirított bagettel fogyasszuk.
A füge több ezer éve népszerű gyümölcsét mézédes ízével, illatával sokan kedvelik. A növény a melegebb tájakat szereti, de védettebb déli kertekben nálunk is megél, és nyár végén hozza termését. Piacon is hozzájuthatunk a zöld vagy lila fügéhez, lássuk, mit készíthetünk belőle!
Nincsen befőző szezon baracklekvár főzés nélkül. Kedvenc sárgabarackos receptjeinket most egy kis marcipánnal és málnával gazdagítjuk. Próbáljátok ki mind a két változatot Ti is! A befőzés eszközeit a boltunkból rendelhetitek meg a lekvárokhoz.
Alacsony cukortartalmú szilvalekvárunkat balzsamecettel tettük különlegessé. Ajánljuk rozé kacsamellhez, sajtokhoz, pástétomokhoz. De sütikhez és palacsintába is kiváló. A befőző eszközöket megrendelheted a boltunkban, és akár a belvárosi boltunkban is átveheted.
A mángold nálunk kevésbé ismert, mint a déli országokban, pedig nagyon finom. Az íze a spenóthoz hasonló, de annál erőteljesebb. A levelekből főzeléket, zöldköretet készíthetünk. Kiváló fogás nyári grillezett pecsenyék mellé.