Nincs csodálatosabb dolog, mint amikor az nyár érlelte gyümölcsöket leszüreteljük, és szorgos kezek munkája során finomságok készülnek belőle. Imádom a befőzést, és ezért is veszek részt ezen a csodálatos helyszínen a levendulás lekvárfőző napon.

Gyertek és kavarjuk együtt a nagybográcsot, fonjuk be a kelt tésztát, és ropjuk a táncot a helyi népi zenekarral. Az eseményre ellátogatók megkóstolhatják az óriásira font kalácsot, és az együtt rotyogtatott lekvárokat.

    Régi idők ízei - Levendulás lekvárfőző nap    

    Tihany, 2011. szeptember 24. 10-17 h.

 

lekvarfozo_nap_2

A csodálatos őszi Balaton és a híres tihanyi levendula várják a félszigetre látogatókat, a Régi Idők Udvara Skanzenben, ahol Kaldeneker György sztárszakács és a helyi lekvárfőző csapatok bolondítják a házi lekvárokat tihanyi levendulával.

lekvarfozo_nap_1

A finomságokat helyben, kemencében sütött fonott kalácsokkal kóstolhatják meg a látogatók. A gyerekek saját kalácsokat fonhatnak, amelyeket rögtön meg is sütnek nekik a kemencékben.

lekvarfozo_nap_3

Levendulával készült termékek, szörpök, sütik, ételek kóstolóval egybekötött vására a Prémium Hungarikum házzá avatott Régi Idők Udvara Skanzen éttermében. Az urakat finom házi sör, a hölgyeket levendula likőr és szilvamaggal füstölt pisztráng várja.

lekvarfozo_nap_4

Programok:

  • A Tihanyi asszonykórus koncertje
  • Hun Kun Dance táncegyüttes hagyományőrző műsora
  • Tihanyi Citera zenekar bemutatója
  • Népi logikai játékok
  • Levendula totó

lekvarfozo_nap_5

A rendezvény ingyenes!  Parkolási lehetőség a kb. 100 méterre lévő fizetős parkolóban.

Az esemény pontos címe:

  • Tihany, Batthyányi utca 3.
  • GPS adatok: N46.91539 fok, E017 88626 fok.
  • Az esemény háziasszonya Balázsy Panna.