Június 16-22 között ismét találkozhatunk a festői Tihanyban. A kézműves, zenei és kirándulós programok mellett ellátogathattok a skanzenbe, ahol közösen főzünk levendulás lekvárt, kemencében sütünk finomságokat. A Lekvárosház sok meglepetéssel készül a tihanyi hétvégére. Kapcsolódó játékunkon is részt vehettek, ahol levendulás szakácskönyvet és lekvárt nyerhettek.


A tihanyi levendulafesztiválon – melyet immár a tizedik alkalommal rendeznek meg a festői félszigeten - a levendula a főszereplő. Gyönyörködhettek a most virágzó növényekben, élvezhetitek a finom illatot, levendulás ételeket, italokat ehettek-ihattok, lesznek kézműves foglalkozások, sok gyerekprogram, koncert, filmvetítés, túra, levendula szedd magad akció.

tihanyi_levendula_tortenete_4

Szombaton délután a Skanzenben, a Régi idők udvara étteremben lesz levendulás lekvárfőzés velem. Be lehet segíteni, tanácsot kérni lekvár főzéssel kapcsolatban. Kóstolni és vásárolni lehet a Lekvárosház termékeiből. Este kemencés finomságokat készítünk az étterem séfjével, Papp Zoltánnal, amit azután a vendégek fogyaszthatnak el.

Standunkon megtalálhatók lesznek lekvárjaink, természetesen a levendulával ízesítettek is, a kekszek, levendulás linzer. Újdonságainkat is visszük: levendulás kerámiákat, levendulás wellnesz termékeket, levendulavirágot, levendulás könyveket, levendulás mézet, teákat.

Véget ért játékunk, ahol arra a kérdésre kértük a választ, hogy melyek a levendula gyógyhatásai. Jó sok hatást tudtatok felsorolni, köszönjük a leveket :-)

A 3 szerencsés játékosunk, akik nyertek 1-1 levendulás szakácskönyvet és mellé egy szabadon kiválasztható lekvárt:

Nagy Judit, Erdei Ferenc és Jantner Andrea

Gratulálunk!

A nyeremények átvételének módjáról e-mailben értesítjük őket.Gyuri_Tihanyban1

Az eseményhez kapcsolódó oldalak:


A fesztivál részletes programja letölthető innen

Levendula SZEDD MAGAD! akció Tihanyban- 2014. június 14-től.

A fesztiválon készített levendulás fotóiddal levendulás meglepetéseket nyerhetsz a Hungarian Provence fotópályázatán.