A fűszerek hazájában nem takarékoskodnak az itteni szakácsok a fűszerföldek termésével. A fűszeres ételekhez az alapanyagokat a helyi piacokról szerzik be.

Kumba Sari piac Bali fővárosa, Denpasar központjában egy csatorna két oldalán helyezkedik el. Egyik felén hatalmas zöldség-gyümölcs, tengeri termék, hús és szárnyas állat, valamint alapvető élelmiszereket árusító üzleteket, standokat lehet találni.

Három remek étel Bali szigetéről

A csatorna túloldalán kaptak helyet a fűszer- és gyógynövényeket árusító kofák boltjai, az emeleti részen pedig remek kézművesi termékek közül lehet nagyon olcsón bevásárolni.

Három remek étel Bali szigetéről

A sziget trópusi klímájának, bőséges csapadékának köszönhetően idilli állapotot teremt a páratlan növény- és állatvilágnak. Legfontosabb konyhanövényük a rizs, burgonya, édesburgonya, manióka, gyümölcsök közül a kókusz, banánpálma, papaya, mangófa, ananász.

Három remek étel Bali szigetéről

A gyarmatosítók fontos kiviteli cikke volt a fűszer. Akkoriban értékes valutának számított a bors, szegfűszeg, fahéj, vanília, szerecsendió, koriander, kardámon, kurkuma és gyömbér. Fontos kiviteli cikk volt még a kávé, tea, a haszonnövények közül a gumifa, mahagóni, tik-,szantálfa és krokodilfa.