A hurrikán erejét szinte el sem tudtam képzelni addig, míg utol nem ért egy kubai szigeten. A pusztító jött, és dolga végeztével el is ment. Képes beszámoló következik az eljöveteléről.
Ha az ember külföldre utazik, szinte minden lehetséges eseményre felkészül. Kötöttem biztosítást, váltottam be pénzt, lefoglaltam a szállást, vásároltam leégés elleni krémeket, sőt még utazási könyvet is vettem. Hurrikánra nem készültem fel.
Hurrikán előtti nyugalom
Kubába érkezésünkkor, ezek a hírek vártak minket:

Az ismét 4-es erősségű Ike névre keresztelt hurrikán Kuba felé tart. Idén ez a második ebbe a kategóriába tartozó viharobjektum. A kubai hatóságok készültséget rendeltek el.

Alighogy elvonult Gustav, majd a Hanna, utánuk Ike fenyegeti a Karib-térséget. A Kuba felé közeledő Ike az átmeneti gyengülést követően a már igen erősnek számító 4-es erősségű hurrikánná fejlődött.
Az Ike névre keresztelt hurrikán ismét napról-napra erősödik, és jelenleg a Saffir-Simpson skálán a 4-es kategóriába tartozik. A 30 km/órával északnyugat felé haladó viharobjektumban 210 km/órát meghaladó szélsebességet is mértek. A vihar várhatóan vasárnap este lecsap Kubára, ahol a hatóságuk készültséget rendeltek el.