Réteslapból nem csak édességeket lehet készíteni. Most akár filmen is megnézheted, mi sül ki a hártyavékony lapocskák között. Remek vendégváró finomság, tapadjatok a monitorra!>>>VIDEÓ>>>
Ha vendégeket várok, gyakran ezzel az étellel csábítom el őket. Pár féle sajt, réteslap, tojás, tejszín a hozzávalók. Hogy igazán remek fogás szülessen belőle, melléje friss és ropogós salátaleveleket kínálok balzsamecettel és BERTOLLI extra szűz olívaolajjal megcsorgatva.
Munkában a kamera
Kattints a képre, és máris elindul a film!
Rétes kosárban sült sajtfelfújt
Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 2 evőkanál Bertolli extra szűz olívaolaj, 15 dkg reszelt trappista sajt, 15 dkg reszelt karaván sajt, 15 dkg reszelt anikó sajt, 2 db tojás, 2 dl pohár tejszín, 2-3 evőkanál liszt, őrölt szerecsendió, petrezselyem zöld.
A sajtokat összekeverjük a felvert tojásokkal, fűszerekkel, lisztel és a tejszínnel. A réteslapokat kb. 10x10-es kockára vágjuk és a muffin sütőformákat 3-4 db lappal kibéleljük, majd megtöltjük a sajtos keverékkel háromnegyed részig.
150-160 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, majd színes salátalevelekkel tálaljuk.
Ügyeljünk, hogy pontosan a tálalás előtt süljön meg, mert rövid állás után már összeesik nem lesz szép.
Kaldeneker György
2008. február 11.