Az [origo] internetes portállal közösen elkészült az első tíz rész receptválogatás filmen is. Remélem tetszeni fog, és minél többen fakanalat ragadtok, hogy el is készítsétek a finomságokat. Érdemes lesz a monitorra tapadni!>>>VIDEO>>>
A recept piszok egyszerű, végy egy kamerás embert, aki jól bánik a felvevőgéppel, szükség lesz egy szerkesztőre, aki beszól neked, ha félrebeszélsz. Vágó, aki összeszabdalja a sok képkockát, és egy emberre aki jól forgatja a fakanalat.
Nézzétek meg mi sült ki az első forgatáson!
Munkában a kamera
Klikkeljetek a monitorra, és elindul a film!
Kolbásszal töltött burgonyák
Hozzávalók: 5 db nagyobb méretű burgonya, 2 db cukkíni, 15 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 15 dkg reszelt trappista sajt, 2 tojás sárgája, 2 gerezd fokhagyma, só, darált bors, 1 evőkanál vaj, 5-6 levél bazsalikom.
Mossuk meg jól, és szivaccsal dörzsöljük mag alaposan a burgonyákat, majd tekerjük be alufóliába. Tegyük előmelegített sütőbe, és 140 fokon süssük egy órán keresztül.
Amíg a krumpli a sütőben puhul, készítsük el a tölteléket. Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőbe, tegyük bele a felszeletelt fokhagymát, majd hevítsük fél percig. Adjuk hozzá a vékony csíkokra lereszelt cukkínit, ízesítsük sóval, kevéske darált borssal és összetépkedett bazsalikomlevelekkel. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a saját levél el nem fövi. Ha már kezd lesülni, szórjuk rá a lisztet, keverjük jól össze, majd kis adagokban öntsük hozzá a tejet. Addig forraljuk, míg sűrű szósszá nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és még forrón keverjük hozzá a kis kockákra feldarabolt füstölt kolbászt, és a tojások sárgáját is.
Ha a burgonyák megpuhultak, várjunk vele míg kissé kihűl, majd csomagoljuk ki őket. Vágjuk hosszában kétfelé, közepét teáskanállal vájjuk ki, hogy a tölteléknek legyen elegendő hely, majd tegyük egy vajjal kikent tepsibe. Töltsük meg a cukkínis töltelékkel, reszeljünk a tetejére sajtot, és fórró sütőben 150 fokon 20-25 perc alatt süssük pirosra.
Kaldeneker György
2007. október 2.