A nagy hőségben a nehéz étel megterhelő lehet a szervezet számára. Én mozarellával töltött csirkemelleket készítettem, sült cukkínivel és paradicsommal. Nézzétek csak, hogyan is készül! >VIDEÓ>>>
Felhívás!
Mielőtt belekezdenél a főzésbe, kérlek olvasd el ezt a pár sort!
A szélessávú internetezés lehetőséget biztosít arra, hogy most már ne csak írásban lehessen recepteket közzé tenni. Egyszerűbb az ételek elkészítése, ha videón látható miként is készül. Akár többször is visszanézhető, előkereshető a megjelenéstől számítva akár hónapokkal később is. Nincsenek jogi korlátai, itt teljes egészében bemutatható akár az alapanyagot támogató cég, vállalat vagy forgalmazó termékei. Nézettségi adatai közel azonosak, mint a televíziókban levetített főzési filmek. Partneroldalakkal együttműködve ezek a nézettségi adatok akár megtízszerezhetők. A televíziós társaságok egyszer vagy jobb esetben ismétléssel vetítenek le egy adott műsort. Az interneten akár hónapokig is látható egy-egy feltöltött film. Ha ezeket a nézettségi adatokat összevetjük, valóban hasonló eredményt érünk el.
Mivel ezek a kisfilmek gyártása pénzbe kerül, kérem nagyvállalatok, cégek és forgalmazók anyagi támogatását. Ha láttok fantáziát ennek a még ki nem használt reklámozási lehetőségnek, kérlek írjatok nekem emailt a következő címre: info@kaldeneker.hu
Mozzarellával és paradicsommal töltött csirke
Hozzávalók: (4 fő részére)
4 db csirkemell filé
3 db paradicsom
2 csomag mozzarella sajt
4 ág rozmaring
4 levél bazsalikom
4 evőkanál olívaolaj
só, bors
Köret hozzávalói:
2 db cukkini
4 db paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor oregánó
só, bors
A főétel mellé készítsétel el ezt a finom süteményt!
Ribizlis focaccia
Tésztához: 2 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 250 gr liszt, 4 evőkanál étolaj, 1 csipetnyi só.
Töltelékhez: 300 gr ribizli, 150 gr cukor, 4 db tojás fehérje.
Az élesztőt morzsoljuk bele egy kis tálkába, öntsünk rá pár kanál langyos vizet és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze és várjuk meg még a kovász kelni kezd.
Egy keverő edénybe szitáljuk a lisztet, kanalazzuk bele az olajat és ízesítsük egy csipetnyi sóval. Öntsük bele a kovászt, és dagasztógéppel kezdjük el keverni. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy kenyértészta sűrűségűvé tudjuk dagasztani. Tegyük langyos helyre és várjuk meg még kétszeresére dagad.
Még a tészta kel, készítsük el a tölteléket. 130 gr cukrot tegyünk egy kis lábasba, öntsünk rá fél liter vizet és addig főzzük még mézsűrűségűre nem sűrűsödik. Ha elkészült vegyük le a tűzről, vigyázzunk, ha nagyon kihűl megszilárdulhat.
Egy keverő tálba tegyük a tojások fehérjét, adjuk hozzá a maradék cukrot, majd elektromos habverővel verjük kemény habbá. Ha már nagyon kemény csorgassuk bele a cukorszirupot és még további 2-3 percig verjük.
A megkelt tésztát borítsuk egy lisztezett deszkára, nyújtsuk ki egy centi vastagságúra. Kivajazott és liszttel megszórt 40X20 centiméter átmérőjű tepsibe borítsuk, jól igazgassuk el a széleit. Szórjuk rá a megmosott ribizli szemeket, majd az egészet vonjuk be a cukros tojásfehérjével.
Előmelegített sütőben 140-150 fokon süssük 35-40 percig.
Ha kissé kihűlt szeleteljük fel.
Az egész tepsi sütemény kalória értéke: 1166 Kcal
Kaldeneker György
2007. július 19.