Ezen a hétvégén is érdemes ellátogatni az IKEA Örs vezér téri áruházába. Ropogós salátalevelekhez készítünk narancsos öntetet, és pálinkás sajtos-spenótos rétes. Kóstolóval várunk mindenkit!
Május 14-én a budapesti IKEA áruházban főzési bemutatóval és kóstolóval várunk minden kedves vásárlót. Déltől este hatig elleshetitek, hogyan is készül az áruház bodzavirágos narancslekvárjából és magos mustárjából a salátaöntet. Megkóstolhatjátok a Nagypapa Pálinkás sajtjával készült spenótos rétest is.
Pálinkás sajt
BRÄNNVINSOST
Sajtfalatka
990 Ft / 0,25 kg
Érett sajt, enyhe snapsz ízzel, ami csak tovább erősíti a sajt ízét és illatát.
Szendvicseken, ropogós kenyéren kiváló.
Narancsos salátaöntet
Hozzávalók:
- 1 evőkanál Bio bodzavirágos narancslekvár
- 1 teáskanál Bio dijoni mustár (ezeket a termékeket a Svéd finomságok boltjában megvásárolhatod)
- 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
- 4 evőkanál narancslé
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
- fél citrom leve
- só, őrölt bors
Egy befőttes üvegbe tegyük az olívaolajat, öntsük rá a narancslevet, narancslekvárt, mustárt, reszelt narancshéjat, citromlevet, kevéske sót és őrölt borsot. Zárjuk le az üveget, majd rázzuk jól össze. Ezzel az öntettel csorgassuk meg a friss és ropogós salátaleveleket. Csorgathatjuk párolt zöld spárgára, mellé pár szem epret és főtt fürjtojást is kínálhatunk. Remek kiegészítője a grillezett lazacnak, vagy bármilyen szálkanélküli tengeri halfilének.
Vörösáfonyás salátaöntet
Hozzávalók:
- 2 evőkanál vörösáfonya-lekvár
- 2 evőkanál erdei bogyósgyümölcs-ecet
- kevéske darált bors
- 2 dl olívaolaj
- fél teáskanál só
A vinaigrette dresszing alapja az olívaolaj: tegyünk az olívaolajat egy befőttes üvegbe, csorgassuk hozzá a gyümölcsecetet, kanalazzuk bele a vörösáfonya lekvárt, daráljunk hozzá kevéske feketeborsot, csipetnyi sóval ízesítsük, majd zárjuk le az üveget, és mintha shéket készítenénk, jó alaposan rázzuk össze.
Spenótos-sajtos rétes
Hozzávalók:
- 1 csomag friss leveles tészta
- 35 kilogramm friss spenótlevél
- 10 dkg Pálinkás nagypapa sajt (ezt a sajtot a Svéd finomságok boltjában megvásárolhatod)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- 20 dkg tehéntúró
A spenót levelet mossuk meg laposan, csepegtessük le, majd forrásban lévő vízbe dobjuk . Ha összeesett hideg vízzel telt tálba szedjük ki, várjuk meg még lehűl és egy csepegtessük le jól.
A leforrázott spenótleveleket vágjuk vékony csíkokra, keverjük össze az összekockázott sajttal, olívaolajjal, a reszelt fokhagymával, túróval, sóval, őrölt borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
A leveles tésztát hajtsuk szét, és mint ha hagyományos rétest készítenénk töltsük meg a spenótos töltelékkel. Tekerjük fel, majd helyezzük sütőlapra. Tetejét kenjük meg alaposan olívaolajjal, majd forró sütőben 180-190 fokon 10-15 perc alatt süssük pirosra.
Svéd finomságok boltjának ajánlata
IKEA FAMILY tagoknak
Ajánlatunk kizárólag a budapesti áruházban 2011. május 1-től, a készlet erejéig érvényes!
GRÖNSAKSKAKA
brokkolis zöldséges medál
600 gramm
IKEA FAMILY ár: 890,-
eredeti ár: 1.190,-
SYLT FLÄDER & APELSIN
bodzavirágos narancslekvár
425 gramm
IKEA FAMILY ár: 590,-
eredeti ár: 790,-
KANELBULLAR
fahéjas csiga
510 gramm
IKEA FAMILY ár: 550,-
eredeti ár: 650,-
TÅNGKORN
tengeri alga készítmény
85 gramm
IKEA FAMILY ár: 490,-
eredeti ár: 390,-