Ha unod már a mindennapi olasz tésztát, akkor hagyd magad rábeszélni erre az extravagáns receptre. Most megmutatjuk, hogy nem minden tésztaféle hizlaló és egészségtelen. >>>VIDEÓ>>>
Olyan jó, amikor egy étel friss, ropogós zöldségekkel indul! Sajnos a magyar konyhában még ritkán fordul ez elő, ráadásul azt a néhány használatos zöldséget is többnyire agyonfőzzük. Szerencsére mostanában egyre inkább terjed a zöldségek és gyümölcsök kevés zsiradékon való sütése is, amely nemcsak rendkívül finom, de nem is teszi tönkre a vitamintartalmukat.



A sült zöldséget még azok is élvezettel szokták falni, akik egyébként nem rajonganak a zöldségekért. Nézzétek mit kezdek egy halom zöldséggel és tésztával. Nézd meg a videót!





Sült zöldséges penne

Hozzávalók:

30 dkg penne tészta
1 db paradicsompaprika
1 fej lilahagyma
fél padlizsán
fél cukkíni
2 gerezd fokhagyma
1 tasak Bertolli Pikáns paradicsomszósz
1 ág kakukkfű
fél teáskanál oregánó
3 evőkaná Bertolli Originale olívaolaj
5-6 levél friss bazsalikom
só, őrölt bors

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyük bele a vékonyra felszeletelt fokhagymát. Hevítsük fél percig, majd adjuk hozzá a falatnyi darabokra vágott paprikát, a vékony csíkokra felszeletelt padlizsánt és cukkínit, valamint a cikkekre szelt lilahagymát. Közepes lángon süssük, míg a zöldségek barnulni nem kezdenek. Öntsük rá a paradicsomszószt, tépkedjük bele a kakukkfű- és bazsalikomleveleket, szórjuk hozzá az oregánót, majd ízesítsük sóval és darált borssal. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, aprítsunk rá chili paprikát is. Kis lángon főzzük 5-6 percig.
Amíg a zöldséges szósz készül, főzzük ki sós vízben a tésztát. Ha elkészült szűrjük le, majd keverjük össze a zöldséges szósszal. Tálaljuk tányérokba, tetejét megszórhatjuk frissen reszelt parmezánnal, vagy szárazabb kecskesajttal. Hát nem mennyei?

A videót a LIONS Média készítette.


Kaldeneker György

2008. január 7.