Legközelebb  november 2-3-án lesz látványfőzés a budaörsi IKEA áruházban. Már ott is folynak az ünnepi előkészületek, így mi is gondolunk már a karácsonyi ételekre. Ennek jegyében két halas fogás elkészítését mutatom majd be; a leveles tésztába burkolt lazacét és a karácsonyi céklás heringsalátáét. Gyertek kóstolni és főzőcskézni velem!


Ha tetszettek az ételek, otthon is elkészítheted a családnak a lenti receptek alapján.


Leveles tésztába burkolt lazac

Hozzávalók: 4 szelet lazacderék, 4 evőkanál teljes kiőrlésű mustár vagy zöldséges tormaszósz (ezeket a termékeket a Svéd finomságok boltjában megveheted), 1 csomag friss leveles tészta, 10 dkg rukkola

lazac tésztában

A leveles tésztát hajtsuk szét, majd kenjük be a mustárral vagy a tormaszósszal. Szórjuk rá a rukkolát, majd helyezzük rá a lazacszeleteket. Göngyöljük fel, mint a rétest, utána vágjuk 4-5 cm vastag szeletekre. Helyezzük sütőlemezre úgy, hogy a vágásfelületük felfelé nézzen. Forró, 180 fokos sütőben süssük 20-25 percig.
Friss salátával, gyömbéres répával vagy sütőben megsütött sütőtökkel körítsük.

Karácsonyi céklás heringsaláta

Hozzávalók: 1 üveg karácsonyi fűszerezésű hering (ezt a terméket a Svéd finomságok boltjában megveheted), 2 db kisebb nyers cékla, 2 db alma, 3 evőkanál majonéz

karcsonyihering heringsaláta


Reszeljük le vékony csíkokra a céklát és az almát egy nagy tálba. A heringet szűrjük le, de a levéből keveset öntsünk a céklára. A heringet vágjuk kisebb darabokra, az üvegben lévő hagymával és a fűszerekkel együtt tegyük a céklához. Kanalazzuk rá a majonézt és keverjük óvatosan össze.
Tálaljuk salátás tányérokra vagy üvegkehelybe, tetejét főtt tojással és friss kaporlevéllel dekoráljuk.

Tipp: Karácsonyi oldalunkon minenféle finomságokat találsz szeretteidnek, különleges lekvárok, csokikrémek, sütikeverék kerülhetnek a karácsonyfa alá, és gazdag ajándékcsomagokat is összeállítottunk az ínyenceknek.