A Rita konyhája internetes napló tulajdonosával együtt szombaton mézeskalács tésztából készítünk süteményeket az éhes gyomrú gyermekeknek.

Biztosan volt már úgy, hogy mézeskalácsot szeretett volna sütni, de nem volt egy kézzelfogható, bevált receptje, vagy éppenséggel az apró trükkök hiánya miatt fulladt kudarcba a sütés. Ennek hamarosan vége, mert a KÉS csapata az október 23-ai maratoni mézeskalácssütésen egy egész könyvnyi receptet fog elkészíteni, ami nem hiányozhat senki receptes repertoárjából sem!

Mézeskalács könyvet sütünk az éhező gyerekekért

Nem kisebb cél érdekében tesszük ezt, mint hogy segítsünk azoknak a családoknak, ahol kisgyermekek tartósan nem jutnak meleg élelemhez. Könyvünkkel a Gyermekétkeztetési Alapítvány Mindenki Ebédel Programjának kisgyerekeit szeretnénk támogatni.

 

   Mézeskalács könyvet sütünk az éhező gyerekekért   

Támogató: Tante Fanny - Friss mézeskalács tészta 400g

 

Mézes Mikulás

Ez a könyv nem hiányozhat az Ön recepttárból sem!

A bizonytalanok, vagy éppen kezdő konyhatündérek kedvéért szakavatott mézesbábosok segítségével bepillantást nyújtunk a tészták, és az elkészítésükkel kapcsolatos kulisszatitkok világába. Az elektronikus könyvben hagyományos tészták mellett az egészségesebb megoldások is helyet kapnak majd természetesen.

Mézeskalács könyvet sütünk az éhező gyerekekért

Persze ez még kevés lenne ahhoz, hogy valami igazán újat alkossunk. Hivatásos cukrászok, szakácsok, és tapasztalt hobby szakácsok, bloggerek garantálják az elkészülő receptek sikerét. November 1-től, amikor elérhetővé válik a könyv, új időszámítás kezdődik a karácsonyi mézeskalács sütésében. Az egyszerű mézes tésztából pazar tortákat, süteményeket, desszerteket, előételeket, sőt, még levest is készítünk, amik csak arra várnak majd, hogy minél többen kipróbálják, elkészítsék őket az otthonokban is.

Mézeskalács könyvet sütünk az éhező gyerekekért

Segítsen, és vigye a könyvet!

2010. november 1. és 30. között azok a személyek, vállalkozások, akik a GYEA Mindenki Ebédel programjának minimum 1000 forintot átutalnak, és az átutaláson feltüntetik az e-mail címüket, megküldjük a Mézes Mikulás című mézeskalácskönyvet. Nagyobb értékű felajánlásokkal még több gyermeken tudunk együttesen segíteni!

Mézeskalács könyvet sütünk az éhező gyerekekért

Így tud segíteni: részletek >>

Ez a könyv az összefogás jelképe. Az október 23-i sütés is egy csapatmunka, ahol a tudás, a lelkesedés, a segíteni akarás hatványozottan érvényesül. Arra kérem Önöket is, hogy a KÉS oldalán lévő információkat osszák meg ismerőseikkel, hogy együtt, többet tehessünk a rászoruló gyerekeken.

Hadarik Rita