Egy napra cukrászdává változott a lakásom. Balogh Tamás fotóssal karon öltve nekiláttunk ehető süteményképek készítésének. Nagyon izgultam, de az eredményekből láthattuk ízelítőt.

Az ételek fotózásához nagy szakértelem, jó ízlés és kitartó munka kell. Ezért kértem fel Balogh Tamás fotóst, hogy segítsen egy cég felkérésének pár sütemény fotói elkészítésében. Tamás profi fényképész, munkái nagyon sok könyvben, magazinban, és élelmiszerek csomagolásán is felfedezhetitek.

Így készültnek az ételfotók

Teljesen más munka egy adott ételt vagy édességet vendégnek vagy fotóra elkészíteni. Persze itt nem arról beszélek, hogy amit mi sütöttünk ehetetlenek, hanem a tálalás és egy-egy dekoráció, mint például egy ág mentalevél miként is mutasson a képen. Ezeken a fényképeken mindent el lehet fogyasztani jó ízzel.

Így készülnek az ételfotók

Erre bizonyíték, hogy az egy nap alatt elkészített tíz sütemény mind egy morzsáig el is fogyott. Jutott belőle természetesen Tamás és az én családomnak is. Ellentétben más ételfotóssal, mi csak is kizárólag olyan hiteles képeket készítettünk, ami nem tartalmazott semmiféle fotós trükköket, mint például ragasztókat, műhabot, festéket és stabilizálókat.

Így készülnek az ételfotók

Az oldalamon látható fényképeket egytől egyig saját magam készítettem, de a fotós szakértő szeme segítő kritikával szinte az összest ellátta. Bevallottam neki, hogy én nem vagyok fotós, csak egy ember, aki szeretné az ételeit úgy visszalátni, ahogyan megálmodta. Ide egy kis plusz fény, sok a piros telítettség, felborult a fehér egyensúly.. na ezért fotózott most profi.

Így készülnek az ételfotók

Jó kis munka volt és várom az újabb feladatokat, hogy igazi profi ételképeket készíthessünk. Köszönet Balogh Tamás fotósnak!

Így készülnek az ételfotók

Fotoda StúdióKapcsolódó oldalak:

Fotoda Stúdió: www.fotodastudio.hu

Koronás cukor: www.magyar-cukor.hu