Szombaton láthattátok a TV2 Magellán című műsorában, miként tanult meg pár perc alatt elkészíteni egy trendi kaját a tinisztár.

SP, polgári nevén Éder Krisztián, a tinik kedvence nemcsak énektudásával nyűgözi le rajongóit, mostantól komoly főzőleckét is vesz. SP konyhámban sürgött-forgott, ismerkedett a friss fűszernövényekkel, majd közösen, hasznos tanácsokkal ellátva nekiláttunk egy könnyű ebéd elkészítésének. Krisztiánnak jól állt a kezében a konyhakés, nem ijedt meg a feladatoktól, és szuperkönnyen el is sajátította az ételkészítési technikát.

Főzni tanítottam SP-t

Hogy miként, azt  a TV2 Magellán című műsorában megnézhetitek.

A műsor:

Ezt főztük együtt:

Pesztós lepényhal kuszkusz salátával

Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet lepényhal filé, 2 evőkanál bazsalikom pesztó, 1 ág friss citromos kakukkfű, darált bors, olívaolaj, 1 pohár kuszkusz, 3 szem paradicsom, 1 db narancs, fél darab cukkini, fél citrom leve, 1 csokor snidling.

A lepényhalakat befűszereztük darált borssal, megcsorgattuk a citromos kakukkfű letépkedett leveleivel, majd bekentük pesztóval. Tepsibe tettük, megcsorgattuk olívaolajjal, és sütőben 140 fokon 10-12 perc alatt készre pároltuk.

Amíg a sütőben készült a hal, összedobtuk a salátát. Egy lábasban felforraltunk egy pohárnyi vizet, megsóztuk és csorgattunk bele pár evőkanálnyi olívaolajat.

Egy pont olyan méretű pohár kuszkuszt öntöttünk bele, lehúztuk a tűzről, és lefedtük. Öt perc várakozás után összekevertük, és hozzátettük a felkockázott paradicsomot, a kisebb darabokra vágott narancsot és a felszeletelt cukkinit. Daráltunk rá borsot, citromlével, összevágott snidlinggel ízesítettük.

Kuszkusz

A kuszkuszból tányérok közepére tálaltunk, és ráhelyeztük a sütőben megpárolódott halat.