SP, polgári nevén Éder Krisztián, a tinik kedvence nemcsak énektudásával nyűgözi le rajongóit, mostantól komoly főzőleckét is vesz. SP konyhámban sürgött-forgott, ismerkedett a friss fűszernövényekkel, majd közösen, hasznos tanácsokkal ellátva nekiláttunk egy könnyű ebéd elkészítésének. Krisztiánnak jól állt a kezében a konyhakés, nem ijedt meg a feladatoktól, és szuperkönnyen el is sajátította az ételkészítési technikát.
Hogy miként, azt a TV2 Magellán című műsorában megnézhetitek.
A műsor:
Ezt főztük együtt:
Pesztós lepényhal kuszkusz salátával
Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet lepényhal filé, 2 evőkanál bazsalikom pesztó, 1 ág friss citromos kakukkfű, darált bors, olívaolaj, 1 pohár kuszkusz, 3 szem paradicsom, 1 db narancs, fél darab cukkini, fél citrom leve, 1 csokor snidling.
A lepényhalakat befűszereztük darált borssal, megcsorgattuk a citromos kakukkfű letépkedett leveleivel, majd bekentük pesztóval. Tepsibe tettük, megcsorgattuk olívaolajjal, és sütőben 140 fokon 10-12 perc alatt készre pároltuk.
Amíg a sütőben készült a hal, összedobtuk a salátát. Egy lábasban felforraltunk egy pohárnyi vizet, megsóztuk és csorgattunk bele pár evőkanálnyi olívaolajat.
Egy pont olyan méretű pohár kuszkuszt öntöttünk bele, lehúztuk a tűzről, és lefedtük. Öt perc várakozás után összekevertük, és hozzátettük a felkockázott paradicsomot, a kisebb darabokra vágott narancsot és a felszeletelt cukkinit. Daráltunk rá borsot, citromlével, összevágott snidlinggel ízesítettük.
A kuszkuszból tányérok közepére tálaltunk, és ráhelyeztük a sütőben megpárolódott halat.