Elkészült a húsvéti ihletésű lekvárkollekció. Limitált mennyiségben akár meg is vásárolhatod. Ha szeretnétek belőle, írjatok nekem levelet.

Pár üveg különleges lekvárt készítettem húsvét alkalmából.

Mandulás meggychutney

Meggyes chutney, amit mandulával, hagymával, almával kombináltam. Megfűszereztem szegfűborssal, gyömbérrel, chilivel, fahéjjal és mustármaggal. Került még bele mandula, cukor és vörösborecet.

Húsvéti lekvárvásár

Húsvéti lekvárvásár

Remek kiegészítője lehet a báránysültnek, grillezett pecsenyéknek, szendvicseknek. Lágy sajtokhoz és rizses ételekhez is kiváló ínyencség. Tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft darabonként.

Meggyes-mandulás chutney

Meggyes-mandulás chutney

Mentás almazselé

A mentás almazselé savanykás almából készült friss mentalevéllel. Remek kiegészítője a húsvéti pecsenyéknek, a hideg sülteknek, többek között a bárányhúsnak. Házi lágyabb sajtokhoz, sonkához remek párosítás. Tartósítószert, adalékanyagot nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 300 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft darabonként.

Húsvéti lekvárvásár

Mentás almazselé

Mentás almazselé

Campari-vérnarancs dzsem

Azoknak ajánlom, akik szeretik a narancslét Camparival kortyolgatni. Én vérnarancsból készítettem, és tettem bele a héjából. Hogy még frissebb legyen pár szem zöldcitromot is adtam hozzá. Most lekvár vagy inkább dzsem formájában megvásárolhatjátok. Mivel a neve is utal az egyik hozzávalójára, csak felnőtteknek ajánlom, alkoholt tartalmaz.

campari-vernarancs
Campari-vérnarancs dzsem

Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft darabonként.

Vaníliás meggydzsem

Eredeti vaníliadarabokkal készített meggydzsem. Magas gyümölcs és csökkentett cukortartalommal, kímélő lejárással készült tartósítószer nélkül. Palacsintához, édességekhez, fagylalthoz a legfinomabb. Eltarthatósága egy év ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft./ darabonként.

Vaníliás meggydzsem
Vaníliás meggydzsem

Tequilás almazselé

A tequila egy agávéfélének, a kék agávénak levelektől megtisztított részéből erjesztett és párolt, mexikói eredetű égetett szesz, Mexikó egyik nemzeti itala. Én ezt a nemes italt kombináltam savanykás almából készített pürével, friss mentával és zöldcitrommal. Önmagában is fogyasztható, de fagylalthoz, süteményekhez vagy lágy sajtokhoz elkanalazva igazi különleges élményt nyújt. Tartósítószert nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft./ darabonként.

Tequilás almazselé
Tequilás almazselé

Narancsos céklalekvár

Egyik elhanyagolt zöldségfélénkből készített zöldséglekvár. Narancshéjjal és levével, gyömbérrel, fahéjjal és őrölt köménymaggal ízesített különlegesség. Ajánlom kacsa vagy libasülthöz, grillezett halakhoz, vagy más húsból készített pecsenyékhez. Sajtok vagy pástétomok mellé is kiváló kiegészítő. Tartósítószert nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft./ darabonként.

Narancsos céklalekvár
Narancsos céklalekvár

Levendulás eperdzsem

Tihany félszigetéről származó illatos levendulavirággal készült magas gyümölcstartalmú dzsem. A levendula parfümillata szinte simogatóan járja át az érett és mézédes eperszemeket. Palacsintába, vajas pirítósra, édességekhez fagylaltra ajánlom kanalazni. Tartósítószert nem tartalmaz. Eltarthatósága egy év, ha nem bontjátok fel. Felbontás után hűtőben kell tárolnotok, ott egy-két hétig eláll. 312 milliliteres üvegekben készítettem, az ára 800 Ft./ darabonként.

Levendulás eperdzsem

Levendulás eperdzsem

 

Ha szeretnétek vásárolni, írjatok nekem levelet az info@kaldeneker.hu címre. Budapest területén személyesen is átvehető. Ha postán kéritek, a postaköltséget nektek kell kifizetnetek.