Március 9-én és 10-én az IKEA Örs vezér téri áruház emeleti konyhaosztályán délelőtt 11-től este 6-ig Főzési bemutatóval és kóstolóval várunk mindenkit. Megkóstolhatjátok a spenótkrémes lazacot, a hozzá való lazacdereket a földszinti Svéd Finomságok Boltjában meg is vásárolhatjátok.
Spenótkrémes lazacderék
Hozzávalók: 30 dkg lazacderék (Svéd finomságok Boltjában megveheted), 10 dkg spenótlevél vagy rostos mélyhűtött spenót, 50 dkg főtt apróburgonya, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 evőkanál vaj, só, őrölt bors.
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, tedd bele a megfőzött burgonyát, pirítsd egy kicsit, majd add hozzá az összezúzott fokhagymát. Tedd hozzá a kinyomkodott spenótlevelet, a feldarabolt lazacot és pirítsd 1-2 percig. Öntsd rá a tejszínt, fűszerezd sóval, őrölt borssal, és forrald jól össze.
Hasonlóan készítheted pácolt heringgel, csak a levétől leszűrt heringet tálalás előtt a kész spenótos burgonyába forgasd bele. A heringgel már nem kell főzni, elég ha összemelegíted.
Vidd haza a svéd ízeket
Tedd teljessé áruházi túrádat az ízletes IKEA svéd ételekkel. A svéd recepteken és hagyományokon alapuló széles étel és italválasztékunkban a fagyasztott húsgolyóktól, az édességeken keresztül a kávéig mindent megtalálhatsz. Időt és pénzt is spórolhatsz, függetlenül attól, hogy a családodnak főzöl vagy egy partira készülődsz.
- A lazac óceánokban és nagyobb tavakban él. Süsd meg és főtt krumplival, mustárral, bazsalikomos szósszal, és egy szelet citrommal tálald.
- Papír tojások vegyes színben. Töltsd meg édességgel, és húsvéti ajándékként adhatod - vagy megtarthatod magadnak!