Idén májusban nyílt meg az első budapesti Damniczki cukrász manufaktúra, ahol számtalan izgalmas fagylalttal hűthetjük magunkat a meleg nyári napokon. Mi is megkóstoltuk a finomságokat, és nektek is ajánljuk, ha jó fagyit szeretnétek nyalogatni.

A széles szorbet-választék és a figyelemfelkeltő ízek nem véletlenül vonzzák a fagyizóba a vásárlókat. A termelői tejből, saját befőzésű gyümölcsökből, minőségi alapanyagokból készült fagylaltok széles választéka várja a Hercegprímás utcában lévő cukrászdába érkezőket. Az állandó kínálat 48-féle fagylaltból áll, ami azt jelenti, hogy a teljes szortiment nagyjából 60-65-féle fagylaltot tesz ki, hiszen a szezonnak köszönhetően folyamatosan változik a választék, s ennek megfelelően újabb és újabb ízek jelennek meg a pultban.

dc2

A klasszikus, tejes alapú fagylaltok és a számtalan szorbet között - a megszokott ízeken túl - olyan nem mindennapi fagylaltokat is kóstolhatunk, mint a kapros uborka, a sós-vajas kukorica, a bazsalikomos cékla vagy - az idén az Év Fagylaltja versenyen ezüst érmet nyert - gyömbéres maláta.

dc

A fagyik mellett sütemények, torták is kaphatók, így a Damniczki cukrász manufaktúra Somlói revolúció tortája is, amely a 2014-es Ország Tortája Versenyen lett a nyertes, és a Fűszeres málnatorta is, mely 2015-ben a  második helyezést érte el.

dc1