Sokra képes a képernyő, például arra, hogy a főztömön keresztül megkedveltek engem az emberek. Az RTL Klub Reggeli című műsora lehúzta a rolót...

Nagyon régen, talán tizennégy éve volt, amikor elindult az első hazai kereskedelmi televízió az RTL Klub. A Reggeli  - vagy talán még akkor nem így hívták - keresett érdekes munkával foglakozó embereket. Én felkaptam a telefont és felhívtam őket. Azóta ők hívnak engem...

Az utolsó Reggelim...

Az utolsó Reggelim...

Emlékszem az első adásnapra, már előtte pár nappal nem aludtam. Azon járt az eszem, mit is fogok mondani, fogalmazgattam a szövegemet, elpróbáltam a fejemben az étel összerakását, miként is fog ez sikerülni négy kamera előtt. Tizenhat éve volt, épp amikor elindult a csatorna reggeli műsora. Akkor még a Kunigunda utcába kellet menni, ott volt a stúdió. Én rizstekercset készítettem, amit rendszeresen felszolgáltunk a Kanadai Nagykövetség Rezidenciáján a vendégek részére. Kint várakoztam az előtérben, kis smink a fejemre, kávé a gyomromba, aztán irány a stúdió. Ott még csendben kellett lenni, mert a reggeli híradót onnan közvetítették élőben. Néztem, milyen pici is ez a hely, alig fért el a sok kamera egymás mellett. Katona Klári és Novák Péter volt a műsorvezető. Pár perc maradt a hozott alapanyagok kipakolására, majd láttam, a sok kamera felé indult. Elkezdődött. Kérdések jöttem, válaszok mentek és közben tekeredtek a rizspapírok. Pillanatok alatt le is zajlott.

Az utolsó Reggelim...

Az utolsó Reggelim...

Azóta rendszeresen adtam tanácsokat főzéssel kapcsolatban, meg sem tudom számolni, hányszor. Sokan jöttek-mentek, állandóan cserélődött a műsorvezetői poszt, egy biztos - én maradtam. Érdekes helyszínek, ahol helyt kellett állni: Balaton, Citadella, Nyugati pályaudvar, Duna-part, még a Duna vizéről is ment a műsor.

Az utolsó Reggelim...

Az utolsó Reggelim...

Sok mindent köszönhetek a műsornak. Főként azt, hogy az állandó részvétel megkövetelte a felkészülést. Így nagyon sokat fejlődtem szakmailag, nagy lett főzéssel, alapanyagokkal, technikákkal kapcsolatban a lexikális tudásom. Nem lehetett bemenni egy adásba üres fejjel, igenis készülni kellett mindenre. Hozzá kellett tudni szólni az adott témához, tanulni kellett.

Az utolsó Reggelim...

Az utolsó Reggelim...

Köszönet a műsor szerkesztőinek, minden munkatársának, aki részt vett a Reggeli csapatában. Köszönet a nézőknek, hogy megkedveltek, és általuk szívesen látott vendég voltam a műsorban. Köszönet az RTL Klub minden tagjának, hogy ezáltal segítettetek az egészséges, korszerű és egyszerű ételeknek a nézőkkel való megkedveltetésében.

Kaldeneker György

Kapcsolódó link: