Amikor kezdő szakács voltam, többet mosogattam, mint amennyit főztem. Nem volt könnyű, csak a ’vim’ meg az ’ultra’ volt. Küzdöttünk a rászáradt ételekkel, sokat kellett áztatni, dörzsölni, mire tiszta lett az edény.
Most kaptam egy olyan mosogatószert, melyet kifejezetten a zsír és keményítőfoltok ellen fejlesztettek ki. És ki is próbáltam.
Zsíros serpenyők, leragadt rizs, tészta, burgonya és egyéb keményítőtartalmú ételek nehezítik a mosogatást nálatok is? Mostantól ehhez is segítséget nyújtanak a Henkel Pur Duo Power mosogatószerei, melyek nemcsak a zsír ellen veszik fel sikerrel a harcot, hanem a keményítőtartalmú lerakódásokkal is kíméletlenül elbánnak. Többé már nem kell hosszasan súrolni az edényeket, mert az új kézi mosogatószer kettős hatékonysággal lép fel a zsír és a rászáradt ételmaradékok ellen, így kevesebb erőfeszítéssel tehetők tisztává és ragyogóvá az edények.
A zsíroldó hatás mellett a forradalmian új Pur DUO POWER nagy mennyiségű aktív bontóenzimet is tartalmaz. Ez az aktív enzim újszerű módon fokozza a mosogatószer hatását: behatol a lerakódások belsejébe, és fellazítja a nehezen eltávolítható ételmaradékokat, mint például a beszáradt tésztát, rizst vagy az odasült burgonyát.
Az enzimek működése abban tér el a hagyományos kézi mosogatószerekétől, hogy nemcsak a szennyeződés felszínét támadják meg, hanem rést nyitnak rajta, és így a száraz kéreg alatt rejtőző keményítőhöz is hozzáférnek. Mindegy, mit főzünk: húst krumplival, halat rizzsel, ragut tésztával, hússzeletet hasábburgonyával vagy éppen egy finom lasagnét: semmi sem árnyékolhatja be a lelkesedésünket, hiszen az edények tiszták lesznek.
A próba mosogatásaink során a Pur DUO POWER túlszárnyalja a várakozásainkat – különösen a makacs, keményítőtartalmú maradványok eltávolításában. Tiszták lettek az edények, pedig nem volt kéznél egy hadseregnyi lelkes kukta, hogy mosogasson.
A mosogatószer három illatváltozatban (Lemon, Herbs & Mint, valamint a Grapefruit & Cherry) érhető el.
(x)